BOUNDLESS WAY ZEN

•Copenhagen•

buddha 1.jpg

HVAD ER ZEN?

Essensen af Zen er at leve sit liv nærværende og vågent i forhold til andre. 

På den ene side er Zen det vigtigste i vores liv. I Zen praksis afdækker vi en dybere form for viden, der hele tiden har været der, om hvem vi er og hvordan vi passer ind i verden. 

På den anden side handler Zen om helt jordnært at opdage, hvem vi er, i de mest enkle øjeblikke i vores dagligdag.

Zen har dybe rødder i Buddha's lære, men er også beriget af kinesisk filosofi og har i vor tid inddraget visdom fra kulturer i andre dele af verden.

Zen er for enhver, der ønsker at udforske konturerne af sit sind og formen på sit hjerte.

ZEN MEDITATION

Som sådan er Zen fokuseret på meditationsdiscipliner, teknologier til at leve et liv i vågenhed og nærvær.

Zen er ikke en teologi eller et sæt af overbevisninger. Zen praksis inviterer os ind i en dybere relation med dette øjeblik - lærer os at deltage fuldt ud i vores liv hvert øjeblik.

Vi praktiserer sammen og under vejledning af en lærer, ikke for at lære hvad en anden ved, men for at afdække den visdom og livsfylde, der allerede er tilstede indeni hver og een af os.

Hoveddisciplinen i Zen er shikantaza, der bogstavligt betyder "blot at sidde". Ved blot at sidde, tillader vi os selv at blive bevidste om vores oplevelse fra øjeblik til øjeblik.

Shikantaza er både en vej til, og et udtryk for, vores grundlæggende sundhed, visdom og medfølelse. Ved at fremelske og styrke en grundlæggende venlighed overfor os selv, som dem vi rent faktisk er, begynder vi at se, at det, som vi har ledt efter, allerede er her.

Boundless Way Zen Copenhagen tilbyder et rum, et åndehul hvor du kan praktisere Shikantaza, just sitting.  

REGELMÆSSIG PRAKSIS

Kernen i Zen er regelmæssig meditationspraksis. Vi er nemlig nødt til at finde tid i vores liv til at sætte os ned, tie stille og være opmærksomme.

Det centrale arbejde i en sangha, et lokalt fællesskab, indenfor Boundless Way Zen er at støtte den enkeltes praksis gennem at tilbyde muligheder for jævnligt at mødes og meditere sammen. Ved denne praksis i fællesskab støttes og opmuntres vi på vejen til at leve mere vågent og medfølende.

Deltagelse i praksis i Boundless Way Zen Copenhagen er gratis. Vi modtager dog meget gerne Dana, et frivilligt bidrag, så vi kan fortsætte med at tilbyde fællesskab og fordybelse. Enten per gang eller som du vil.

Betaling via mobilepay 5388 2018.

Alle bidrag modtages med taknemmelighed.